1.10.2018

Uusi Komatsu WA480-8 on entistäkin taloudellisempi

Uusi, 28 tonnin työpainoinen Komatsu WA480-8 -pyöräkuormaaja kuluttaa noin 15 prosenttia vähemmän polttoainetta kuin edeltäjänsä WA480-6LC. Useat hyväksi koetut tekniset ratkaisut on pidetty ennallaan ja uutuuspyöräkuormaaja on ihanteellinen työkalu massojen siirtoon sekä kuormaukseen. Sopivalla varustuksella WA480-8 soveltuu hyvin myös louhoksille ja jätteiden käsittelyyn.

Uutta on myös auto-digging -toiminto, joka yhdessä uudelleen suunnitellun kauhan kanssa parantavaa kasaan tunkeutumista ja helpottaa kauhan täyttymistä. Lisäetuina on kuljettajamukavuuden ja tuottavuuden kasvu sekä polttoaineen kulutuksen pienentyminen.

WA480-8:n moottorina on 220 kilowatin tehoinen Komatsu SAA6D125E‐7. Pakokaasujen jälkikäsittelystä huolehtii partikkelisuodatin (KDPF) sekä SCR (Selective Catalytic Reduction) AdBlue:n kanssa. Moottorin kehittynyt sähköinen ohjausjärjestelmä tarkkailee ja säätää ilmamäärää, polttoaineen ruiskutusta, palamisreaktiota ja pakokaasujen jälkikäsittelyä. Järjestelmä optimoi suorituskyvyn ja vähentää päästöjä sekä tarjoaa edistykselliset vianmääritysominaisuudet.

”Momentinmuunnin on päivitetty ja se parantaa vetovoimaa sekä alentaa osaltaan käyttökustannuksia. Moottori käy nyt pienemmillä kierroksilla kuin aiemmassa versiossa ja ylämäkinopeus pysyy korkeampana kuin ennen”, sanoo vanhempi tuotepäällikkö Henrik Flohr Komatsulta. Ykkösvaihteelta neloselle vaihtaminen käy automaattisesti. Kakkosvaihteelta nelospykälään on käytössä kahdeksan tuntikilometrin nopeudessa aktivoituva momentinmuuntimen lukitustoiminto.

Uuden tilavamman ohjaamon melutaso on kuljettajaystävällinen 71 desibeliä. Suuremman ylipaineen ansiosta pöly ja muut partikkelit eivät pääse tunkeutumaan ohjaamoon. Seitsemän tuuman korkearesoluutioiselta värinäytöltä kuljettaja voi seurata koneen avaintietoja kuten esimerkiksi partikkelisuodattimen tilaa, AdBlue-nesteen määrää sekä polttoaineen kulutusta hetkellisenä tai pidemmältä ajalta. Kuljettaja saa näytölle tietoa ajosuorituksistaan ja polttoaineenkulutuksesta ECO Guidance -järjestelmältä. Tietoja analysoimalla on mahdollista optimoida ajosuoritusta ja polttoaineen kulutusta entisestään.

Uusi ilmavaimennettu istuin vaimentaa tärinät tehokkaasti ja vähentää kuljettajan kuormitusta. Käsinojaan asennettu ajosuunnan vaihdon kytkin lisää käyttömukavuutta ja vähentää kuljettajan väsymistä. Automaattinen tyhjäkäyntitoiminto ja moottorin sammutus ohjelmoidun tyhjäkäyntiajan jälkeen ovat vakioina.

Komatsu WA480-8 on varustettu uudella kehittyneemmällä Komtrax 5 -tiedonkeruu- ja etähallintajärjestelmällä.

Lähteet:
alkuperäinen englanninkielinen tiedote: www.komatsu.eu
alkuperäinen käännös: Olli Päiviö / Konepörssi

Kysy lisää myyjältäsi:
 

Ihamäki Mikko

Mikko Ihamäki

Aluemyyntipäällikkö

Pääkaupunkiseutu, Länsi-Uusimaa

0400 582 777

Helin Juhani

Juhani Helin

Aluemyyntipäällikkö

Pirkanmaa

0400 721 200

Arola Arto

Arto Arola

Aluemyyntipäällikkö

Hyvinkää, Hämeenlinna, Päijät-Häme sekä Jämsän, Kotkan ja Kouvolan seutu

040 550 0591

Tuomi Pertti

Pertti Tuomi

Aluemyyntipäällikkö

Lounais-Suomi

040 450 1192

Ala-Huita Jari

Jari Ala-Huita

Aluemyyntipäällikkö

Vaasa, Kokkola ja Keski-Suomi

0500 235 976

Seppänen Arto

Arto Seppänen

Aluemyyntipäällikkö

Etelä- ja Pohjois-Karjala sekä Etelä- ja Pohjois-Savo

0400 415 752

Hiltula Veli-Pekka

Veli-Pekka Hiltula

Aluemyyntipäällikkö

Oulu ja Pohjois-Suomi

040 905 0005

Salomäki Jari

Jari Salomäki

Myyntijohtaja

0400 264 800